Moedig zijn

evan-2Balmigthy

Van de week zag ik de film ‘Evan Almighty’. Geen hoogvlieger (na ‘Bruce Almighty’ geeft God in deze film een congreslid opdracht een ark te bouwen) maar soms verrast zo’n film je met een klein juweeltje. Deze was afkomstig van een dialoog tussen God en de vrouw van het congreslid. Zij twijfelt aan de geestelijke gezondheid van haar man en God zegt tegen haar; “Als mensen God bidden om moed denk je dan dat hij ze moed stuurt of gelegenheden om moedig te zijn?”
Bam! en ik was wakker. Wat was dan mijn vraag? Waar gingen mijn smeekbedes over, al of niet aan een god gericht?

Het antwoord was er meteen; liefde.
Alles wat ik ooit wilde was liefde. Die van het echte soort. Ik hoopte, wenste dat er meer van zou komen en als dat niet zo was, was ik teleurgesteld.
En nu viel dankzij deze middelmatige film het kwartje.¬†Alles, elke keer weer, is een uitnodiging liefdevol te zijn. Het hele leven met zijn hoogtepunten, ziekte, verlies, eenzaamheid, zon, regen, hoop en teleurstelling. Mijn begrip van liefde is een heel andere geworden. Het is een kracht in mij, een vermogen, een bron die ik heb ontdekt. Het maakt me vrij en onafhankelijk van de omstandigheden. En het mooiste is dat ik ook nog mensen die net zo hard zoeken als ik mag helpen dat vermogen aan te boren waardoor er alleen maar meer liefde komt. Ik heb precies gekregen wat ik vroeg. Thank you Morgan Freeman ūüėČ