Paarden leven in het hier en nu. Wij mensen zijn vaak bezig met het verleden of de toekomst. Deze 4 leefregels helpen jou meer in het hier en nu te zijn zodat je meer rust en energie krijgt.

 1. LUISTER NAAR JE LICHAAM
Geef je lichaam altijd voorrang. Eet als je honger hebt, slaap als je moe bent, drink als je dorst hebt. Hoe vaak stel je zo’n behoefte niet uit omdat je verstand zegt dat je nog even iets af wilt maken, anderen niet wilt lastig vallen of denkt dat het op dat moment niet kan? 

2. VOLG JE INTUÏTIE
We leren allemaal te vertrouwen op ons verstand. Maar je intuïtie is veel meer verbonden met de natuur en je eigen natuurlijke capaciteiten. Zo kom je bij nieuwe en veel completere inzichten, oplossingen en mogelijkheden. 

3. KIES VOOR VREUGDE EN PLEZIER
Vraag jezelf bij alles wat je doet of kiest af, maakt deze keuze me blij? Word ik hier lichter van of voelt het zwaar. Vaak doen we veel dingen omdat we denken dat die moeten, zonder te zien dat we een keus hebben. Zo raakt de natuurlijke balans in lusten en lasten verstoord.

4.  STOP OP TIJD
Over je grenzen gaan put je mentaal en fysiek uit. Als je natuurlijke behoefte aan rust en ontspanning geen ruimte krijgt raakt al je energie op. Je raakt daar somber en uitgeput van. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Ook als je iets leuks aan het doen bent!

Lukt het niet om ze toe te passen?

Of denk je bijvoorbeeld, dit lukt me toch niet? Dan zijn er ervaringen en overtuigingen die het contact met je natuurlijke ritme  blokkeren.  

Samen met de natuur en mijn paarden kan ik je helpen die op te sporen en los te laten. Zodat ook jij de natuurlijke balans weer vindt waardoor je je goed, blij en energiek gaat voelen.

Wil je precies weten hoe we dat gaan doen? Lees hier verder.