Alles is erop gericht dat je de 4 regels kunt gaan toepassen die ervoor zorgen dat je lichaam geneest, je denken tot rust komt en je energie weer toeneemt. 

Als dat niet lukt gaan we samen opsporen wat jou daarbij in de weg staat. Dat kunnen we in de veilige omgeving van mijn werkruimte doen, buiten in de natuur of samen met de paarden. We kijken welke manier op dat moment voor jou de beste ingang geeft. 

Bij elke werkwijze staat de ervaring in je lichaam voorop. Zo kun je spanning bewust gaan waarnemen en de positieve verandering meteen voelen. Doordat die in je gevoel verankerd wordt kun je die later ook veel makkelijker weer oproepen.

Dit werkt omdat de ingang het lichaam is! Het onbewuste is door taal en denken nauwelijks bereikbaar.”

-Marijke Fontijne, osteopaat-

Symbolisch coachen
We zoeken naar de symbolen, de triggers, die jouw brein steeds opnieuw vertellen dat het in de alerte stand moet blijven staan. Als we die helder hebben worden ze bewust en kunnen je hersenen besluiten dat het geen reële gevaren zijn. Dan komt alles tot rust en stopt je lichaam met het aanmaken van stresshormonen.

Sowieso geef ik altijd bewegings- en ademoefeningen om ontspanning langer vast te kunnen houden en weer op te roepen als je haar verliest. De ervaring leert dat je hierdoor rustiger en stabieler wordt, (chronische) pijn vermindert of verdwijnt, je relativeringsvermogen toeneemt en je veel meer oplossingen ziet voor (ingewikkelde) situaties.

Door bewust je ademhaling te verruimen door middel van simpele oefeningen of een sessie volledig gewijd aan een open, ruime ademhalingstechniek kan vastgezette spanning los komen. Dit zorgt voor ontlading en dus voor helderheid en meer ontspanning.

Als je ontspannen bent verruimt je adem zich vanzelf. Hierdoor krijgen je hersens als het ware het ‘sein veilig’. Zo zal de ontspanning dieper worden en dat geeft veel rust en wederom een helder denken.

“Door de ademsessies  ontstaan er inzichten die heel verhelderend werken.”

-Tamara-

Wat is coaching met paarden?
Over het coachen met mijn paarden kun je hier alles lezen.