V(i)erhelderen

Heb jij ook gemerkt dat als je piekert, twijfelt aan jezelf, je heel verdrietig bent of last hebt van je lijf, je ratio je dan niet kan helpen? Gedachtes gaan maar door en je gaat je alleen maar beroerder voelen. Je komt in vicieuze cirkels terecht die nergens heen gaan en een uitweg is moeilijk te vinden. En uiteindelijk ben je moe en uitgeput. Je lichaam gaat overal zeer doen of je wordt zelfs ziek.

Je intuïtie is je belangrijkste innerlijke raadgever.

Net als jij had ik geleerd alleen op mijn verstand te vertrouwen en mijn gevoel te negeren. Ik kwam erachter, na jaren van ziek en uitgeput zijn, dat me goed, sterk, ontspannen en gezond voelen juist vroeg om te luisteren naar mijn gevoel.

Dat lukte me niet meteen omdat oude ervaringen en overtuigingen mijn gevoel en intuïtie vertroebelden, waardoor ik dan toch weer terug viel op mijn verstand. Het was nodig om eerst al die oude ervaringen en overtuigingen bewust te maken en op te ruimen.

De belangrijkste ingang hiervoor bleken de sensaties in mijn lichaam. Alleen praten of een rationele benadering hielp niet voldoende. Hierdoor kwam ik tot rust, genas mijn lichaam en ging ik me weer gezond, gelukkig en energiek voelen. Om dat vast te kunnen houden ontwikkelde ik 4 leefregels.

Ik geef je nu meteen de 4 leefregels die ook jou kunnen helpen. 

 1. LUISTER NAAR JE LICHAAM
Geef je lichaam altijd voorrang. Eet als je honger hebt, slaap als je moe bent, drink als je dorst hebt. Hoe vaak stel je zo’n behoefte niet uit omdat je even iets af wilt maken, anderen niet wilt lastig vallen of denkt dat het op dat moment niet kan? 

2. VOLG JE INTUÏTIE
We leren allemaal te vertrouwen op ons verstand. Maar dat is maar 2% van ons brein. Intuïtie maakt gebruik van die andere 98% en heeft je dus veel betere oplossingen en mogelijkheden te bieden. 

3. KIES VOOR VREUGDE EN PLEZIER
Vraag jezelf bij alles wat je doet of kiest af, maakt deze keuze me blij? Word ik hier lichter van of voelt het zwaar. Vaak doen we veel dingen omdat we denken dat die moeten, zonder te zien dat we een keus hebben. 

4.  STOP OP TIJD
Over je grenzen gaan put je mentaal en fysiek uit. Vaak houd je dat best een tijd voel, maar dan ineens is alle energie op. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Ook als je iets leuks aan het doen bent!

Lukt het niet om ze toe te passen?

Of denk je bijvoorbeeld. dit lukt me toch niet? Dan zijn er oude ervaringen en overtuigingen die je daarin blokkeren. Omdat die onbewust zijn is het lastig er grip op te krijgen. 

Ik en de paarden kunnen je helpen die onbewuste patronen op te sporen en los te laten. Zodat ook jij je weer goed, blij en energiek kan voelen!

 Wil je nog specifieker weten hoe we dat gaan doen? Lees hier.