Waarom gebruik ik verschillende methodes?
Alles is erop gericht dat je de 4 regels kunt gaan toepassen die ervoor zorgen dat je lichaam geneest, je denken tot rust komt en je energie weer toeneemt. Wil je weten welke dat zijn? Lees hier.

Als dat niet lukt gaan we samen opsporen wat jou daarbij in de weg staat. We kijken welke manier op dat moment de beste ingang geeft. Het voordeel van verschillende technieken is dus meer ingangen, meer maatwerk.

Bij elke werkwijze staat de ervaring in je lichaam voorop omdat dat dat het enige is wat werkelijke verandering teweeg kan brengen.

Sowieso geef ik altijd bewegings- en ademoefeningen om ontspanning langer vast te kunnen houden en weer op te roepen als je haar verliest. De ervaring leert dat je hierdoor rustiger en stabieler wordt, (chronische) pijn vermindert of verdwijnt, je relativeringsvermogen toeneemt en je veel meer oplossingen ziet voor (ingewikkelde) situaties.

Hoe werken de opstellingen?
Als het niet lukt om de 4 regels toe te passen zijn er oude ervaringen of overtuigingen die je sturen. Omdat die onbewust zijn moeten we een andere ingang kiezen dan alleen praten. Alleen praten hierover zorgt ervoor dat je in je bewuste denken blijft en dan kom je dus niet verder.

Bij opstellingen maak je een beeld van de situatie of emoties door middel van het kiezen en plaatsen van voorwerpen die personen, dingen of gevoelens representeren. Zo kun  je je reacties makkelijker een voor een waarnemen en worden de onbewuste patronen die je blokkeren goed zichtbaar.

Dit werkt omdat de ingang het lichaam is! Het onbewuste is door taal en denken nauwelijks bereikbaar.”

-Marijke Fontijne, osteopaat-

Wat doet een massage?
Mijn massages zijn onderdeel van een proces om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Dat is noodzakelijk voor de eerste en meest belangrijke regel, luister naar je lichaam

Hierdoor kun je zelf kennis maken met een dieper gevoel van rust en ontspanning. Vaak is dat nieuw en zo kun je dat gevoel beter gaan herkennen en dus ook waarnemen wanneer en waardoor je het kwijt raakt. 

“Na jouw heerlijke massage ervaar ik meer rust in mijzelf waar ik ook ben!

-Ingrid- 

Wat is ademwerk?
Door bewust je ademhaling te verruimen door middel van simpele oefeningen of een sessie volledig gewijd aan een open, ruime ademhalingstechniek kan vastgezette spanning los komen. Dit zorgt voor ontlading en dus voor helderheid en meer ontspanning.

Als je ontspannen bent verruimt je adem zich vanzelf. Hierdoor krijgen je hersens als het ware het ‘sein veilig’. Zo zal de ontspanning dieper worden en dat geeft veel rust en wederom een helder denken.

“Door de ademsessies  ontstaan er inzichten die heel verhelderend werken.”

-Tamara-

Wat is coaching met paarden?
Over het coachen met mijn paarden kun je hier alles lezen.