Als kind al merkt ik dat ik veel voelde en waarnam. Om mee te kunnen draaien in een wereld die gericht was op ambitie en succes probeerde ik echter toch steeds om stoer en minder gevoelig te zijn. Dat was enorm stressvol, maar ik was me niet bewust van dit mechanisme. Ik rondde mijn opleiding tot dramatherapeut af en ging aan de slag. Tot mijn lichaam me op mijn 29e een halt toeriep.

Ik werd overvallen door een intense en chronische vermoeidheid. Er kwamen steeds meer klachten bij. Totdat ik de diagnose ME kreeg, een multi systeem ziekte waarvan de oorzaak en geneeswijze onbekend is. Dit maakte me zelfs angstig en onzeker.

Langzaam kwam ik erachter wat stress kan doen. 

Ik realiseerde me dat ik voortgedreven werd door heel veel vormen van stress en dat dat waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak voor mijn ziekte was. Om  meer te leren over onbewuste spanning en herinneringen opgeslagen in je lijf die stress veroorzaken ontwikkelde ik me in verschillende therapievormen zoals Breathwork, TRE, Systemisch Werk, Bio Energetica en Somatic Experiencing. Daarnaast verdiepte ik me uitvoerig in de rol van onze hersenen ten aanzien van geheugen, trauma en intuïtie.

Ik ging me steeds beter voelen.

Ook schoten me spontaan antwoorden en oplossingen te binnen voor allerlei vragen of problemen, mijn reflexen werden beter en ik kon veel relaxter met onverwachte tegenslagen omgaan. Ik ben van vierentwintig uur per dag in bed gegaan naar werk wat me gelukkig maakt en de realisatie van mijn grote droom, het hebben van twee paarden en hun inzetten bij deze vorm begeleiding. 

Mijn nauwkeurig waarnemen is een kwaliteit in mijn werk geworden in plaats van een handicap in het dagelijks leven. Mijn leven is een heel stuk leuker, aangenamer en relaxter geworden!