Laat ik je vertellen hoe ik mijn energie weer vond.

Als kind al voorvoelde ik soms dingen of ‘wist’ ineens iets wat ik met mijn hoofd niet kon weten. Er was een sterk geloof dat er meer moest zijn dan dat wat ik om mij heen zag. In mijn verdere leven ging ik op zoek naar wat dat dan zou kunnen zijn.

Om mee te kunnen draaien in een wereld die gericht was op ambitie en succes probeerde ik echter toch steeds meer net zoals anderen te zijn. Ik rondde mijn opleiding tot dramatherapeut af en ging aan de slag. Tot mijn lichaam me op mijn 29e een halt toeriep.

Ik werd overvallen door een intense en chronische vermoeidheid. Er kwamen steeds meer klachten bij. Totdat ik de diagnose ME kreeg, een multi systeem ziekte waarvan de oorzaak en geneeswijze onbekend is. Dit maakte me zelfs angstig en onzeker.

Langzaam kwam ik erachter dat ik heel veel en heel nauwkeurig waarneem, more than meets the eye.

Ik dacht dat iedereen dat had. Voor mij was het de gewoonste zaak van de wereld dat ik dingen kon voelen van anderen of iets wist van anderen dat zij zelf niet wisten. Het bleek echter dat er heel veel extra informatie binnenstroomt op meer lagen, helder voelen noem ik het zelf. Dat vraagt om veel rust en zorg voor mezelf.  Omdat ik die kwaliteit nooit erkend had probeerde ik ‘gewoon’ te zijn. Dat brak me dus uiteindelijk op.

Om alle indrukken en informatie te verwerken bleek ik de hulp van mijn lichaam nodig te hebben, met mijn hoofd alleen lukte het gewoon niet. Om  meer te leren over onbewuste spanning en herinneringen opgeslagen in je lijf die je gevoel blokkeren ontwikkelde ik me in Breathwork, TRE, Systemisch Werk, Bio Energetica en Somatic Experiencing. Daarnaast verdiepte ik me uitvoerig in de rol van onze hersenen ten aanzien van geheugen, trauma en intuïtie.

Ik ging me steeds beter voelen.

Ook schoten me spontaan antwoorden en oplossingen te binnen voor allerlei vragen of problemen, mijn reflexen werden beter, ik kon veel relaxter met onverwachte tegenslagen omgaan en eindelijk verdwenen voergoed mijn depressieve neigingen.

Ik ben van vierentwintig uur per dag in bed gegaan naar werk wat me gelukkig maakt en de realisatie van mijn grote droom, het hebben van twee paarden. Lees hier wat coaching met hun jou kan geven.

Mijn helder voelen werd een kwaliteit in mijn werk in plaats van een handicap in het dagelijks leven. Ik realiseerde me dat me goed voelen en mijn energie op peil houden om 4 eenvoudige maar zeer basale regels draait. Je vindt ze hier. Sinds ik die dagelijks toepas en doorgeef is mijn leven en dat van veel anderen een heel stuk leuker, aangenamer en relaxter geworden!